Home > Musikk > Melodi Grand Prix 2014

Melodi Grand Prix 2014

March 13th, 2014

I årets MGP lineup er det mange interessante artister. Det er noen veletablerte artister som er signert til store musikkproduksjonselskaper som Sony Music, og også noen nye ansikter som kan gjøre det bra.

Hvis man ønsker å lese litt om de forskjellige artistene kan man sjekke NRK sine MGP sider. Som vanlig kan man finne odds på de forskjellige artistene på Betsafe sine oddssider og noen av favorittene er blant annet El Cuero, som har vært et sentralt band innen norsk rock nå i snart 10 år. De skal fremføre låta «Aint no love in this city no more» som er en klassisk rockelåt – i ekte Grand Prix stil. Det er også artister som vi har tidligere sett med i år, som for eksempel Elisabeth Carew, som skal fremføre låta «Sole survivor». Hun var også med på MGP i 2010, da med låten «Rocket Fuel» som ikke gjorde det så alt for bra. Kanskje det er i år hun kommer med sitt store gjennombrudd? Låten hennes i år er i alle fall i ekte MGP stil som vi nok kommer til å høre på klubbene i hovedstaden fremover. Ballader må alltid være med på MGP. I år er det et par stykker også. Vi får se om 2014 er balladenes år i slutten av mars når finalene begynner.

Det er et spredt tilbud av forskjellige poplåter i årets Melodi Grand Prix. Hvis man ønsker å lese litt om panelet som har valgt ut artistene, kan man se en kort video av NRK her. Det er mange gode artister i år, men også noen som vi vet ikke kommer veldig langt i semifinalene.

I alt er det hele 15 artister i semifinalene i år. Det vil være tre runder med stemming over disse, og vi vil til slutt sitte igjen med en artist som skal få lov til å representere Norge i Danmark på Eurovision Song contest.