Home > Musikk > Karpe Diem

Karpe Diem

March 15th, 2014

Karpe Diem består av duoen Megdi og Chirag. Gutta møttes for første gang allerede i ’98, men da drev begge med musikk hver for seg. To år etter, i 2000 dannet de gruppa Karpe Diem og begynte å spille konserter sammen. Etter fire år med konserter kom de med sin første EP, Glasskår som lå på VG-lista i 6 uker. Ep’ens høyeste plassering på vg-lista var nummer 9, og de klarte å selge til gulltrofé.

De lanserte sitt første fullstendige album i 2006 – Rett fra hjertet. Dette solgte hele 18000 eksemplarer her til lands, noe som gjorde gruppa til Norges største hiphop gruppe. De tok med seg hjem alarmprisen i 2007 for samme album. De fikk også en nominasjon for spellemannsprisen samme året som lanseringen av albumet i kategorien hiphop.

Andre høydepunkter i karieren deres er Spellemannprisen i 2012 for albumet «kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden» i klassen pop. Samme plate ble kåret til årets beste norske plate av vg.no samme året.

Nå anses gutta som en av de fremste liveopptrederne i Norsk musikk. I fjor høst spilte de foran en fullsatt Oslo Spektrum. De har med seg vekslingsvis eget fullt band – som heter Something Sally og DJ (Marius Thingvald.) Det har også hent de har hatt med seg strykeorkester. De har også intimkonserter helt a kapella.