Home > Musikk > I Was A King

I Was A King

March 19th, 2014

Bandet fra Egersund så lyset allerede i 2005. De spiller en ganske spesiell psy-rock inspirert musikk. Lederen i bandet er gitarist, vokalist og låtskriver Frode Strømstad. Han er det eneste medlemmet i gruppa som har vært med siden begynnelsen.

Deres første EP kom to år etter, i 2007 og det het «losing something good for something better» Deres første fulle album kom i 2009, og det hadde navnet «I Was A King» som førte til bandets gjennombrudd. Singelen fra albumet «Norman Bleik» kom på b-lista til p3, og fikk mange utrolig bra anmeldelser i media.

I 2010 kom deres andre album som het «Old Friends» og fikk en nominasjon i popgruppe- klassen under spellemannsprisen. Bandet var også et av ti band som fikk en nominasjon til Statoil-stipendet under By:Larm i 2011.

I 2012 kom albummet «You love it Here» og dette ble også nominert til spellemann samme året i klassen pop.

I løpet av de snart 10 årene bandet har eksistert har det vært mye trafikk av både faste medlemmer og gjesteartister i både studio og på scenen. De nåværende faste artistene er lederen Frode Strømstad, Anne Lise Frøkedal fra «Harrys Gym» som vokalist og gitarist, Ole Reidar Gudmestad på bass og Pål Hausken på bass.