Home > Musikk > El Cuero

El Cuero

March 18th, 2014

Brødrene Håvard og Brynjar Takle Ohr sammen med Øyvind Blomstrøm og Tommy Reite grunnla dette bandet i Oslo 2005. Før dette hadde Ohr brødrene spilt i flere band sammen i Kristiansund.

El Cuero’s artister er av høy klasse. Allerede etter første albumet de slapp fikk de utrolig gode kritikker av både lytterne og den norske musikkpresse. De har jobbet med produsenter som Ole Petter Andreassen. Andreassen er kanskje mest kjent i sine roller i The Cumshots og som trommis i Black Debbath. Han er en kjent figur i det norske rockemiljøet.

Musikken El Cuero lager kan klassiferes som litt indieinspirert americana-rock. Selv mener de at de produserer ren americana-rock, men noen av låtene deres er så fantastisk unike, at de fortjener indietittelen på mange måter.

Mye skjedde med bandet i 2010. De annonserte lansering av ny plate, From Mountains to Sand. Denne ble produsert av samme produsenten som deres andre album, Lars Håvard Haugen. Denne gangen ble ikke albumet tatt opp mer eller mindre live som sine to første, og man hører lydbildet i musikken deres forandret seg veldig. I det siste albumet deres hadde de flere gjesteartister enn de forrige, og Mikael Lindqvist er en av disse. Han har også vært med gutta på liveopptredener siden dette året.